• Fs_domehus

 

Haven fra forsiden

 


Kollektivet ved Mælkevejen holder til på den dejlige 4-længede gård Hallingebjerg. Gården er den oprindelige gård, der hørte til det store stykke land, som Økosamfundet Hallingelille er opført på. Der er derfor en veletableret have med gode frugttræer og andre skønne træer. At bo i kollektiv her giver mulighed for at dyrke både det tætte fællesskab i kollektivet på gården og det større fællesskab i økosamfundet.

Os der bor her

Vi er en blandet skare, der komplementerer og stimulerer hinanden på forskellig vis. Vi er p.t. 8 voksne, Lotus på 9 og delebarnet Salma på 12 år.  Derudover vores to katte og en delepony, Trille. 

Nis – Tidligere IT-mand, der som del af sin egen private kulturrevolution nu er blevet gartner. Plukker svampe i de omliggende skove, spiller bridge med hvem der gider og styrer kollektivets (og økolandsbyens) finanser med behåret hånd. Er eksilbornholmer med et religiøst forhold til havregryn.

Sten – En dansk/svensk civilingeniør på 52 somre. Er selvstændig og driver virksomheden Q Living (en webshop) fra en af gårdens længer, når han ikke tjener sine penge som ingeniør et sted fjernt fra Valsømagle. Interesserer sig meget for helse samt drømmer på sigt om at bygge sig et hobbit-hus. Far til Salma på 12 , som bor her 5 dage hver anden uge - og elsker alt der har med heste at gøre.

Sarah - En lille sød og rapkæftet Mummi trold, med en datter fra 2012, Lotus. Læser medievidenskab på SDU i Odense og roder samtidigt med alt muligt spændende, såsom lydterapi og at skrive på forskellige dokumenter der kan blive til bøger eller film.

Nils - går til jazz ([dja:z])  hver tirsdag hvor han synger, og spiller derudover guitar til husbehov. Han har 2 voksne døtre, der kigger forbi indimellem. Har en healings- og massageuddannelse og der er ofte kunder i butikken. Han har også været kok, så han er den der redder sovsen og ved hvor meget en steg skal have.

Lone - (beskrivelse på vej :-)

Sune - (beskrivelse på vej :-)

Nilas - (beskrivelse på vej :-)

Caroliva - (beskrivelse på vej :-)

Lidt historie

Hallingelille gruppen startede med at købe gården Hallingebjerg, hvis jord så blev udstykket til økosamfundet. Gennem tiden har mange fra Hallingelille boet på gården, mens de byggede deres huse. Det var også dengang nærmest et kollektiv - og økosamfundets fælles adrese.  I dag er gården ejet af EVD (Egen Vinding & Datter), der er et økologisk byggefirma baseret i Ringsted. Foreningen "Kollektivet ved Mælkevejen" blev dannet i 2010, fik gården økorenoveret i samarbejde med EVD og flyttede ind i 2011.

Gården

Gården er en 4-længet gård med tre hvidkalkede længer og et jordfarvet hovedhus. På en ældre gård er der ofte noget at lave - vi får løbende højnet standarden. Ved indflytningen i  2011 prioriterede vi at installere et pillefyr, et solcelleanlæg, en solfanger, der bidrager til varme og regnvandsopsamling, der sparer på vandet. Desuden blev der efterisoleret og lavet nye badeværelser. I foråret 2012 fik vi vakt grønsagshaven til live, og kalket, malet og ryddet gårdspladsen, samtidigt med vi fik lavet et nyt dejligt opholdsrum med lergulv, tekøkken og ekstra badeværelse. I 2020 fik vi lavet et nyt køkken, der bedre egner sig til et kollektiv.  

ÆglæggerePlanerne og visionerne for fremtiden formes således løbende. Vi er åbne for nye idéer og input til projekter, hvis du kommer med noget, du særligt brænder for. Dog er projekterne altid afhængige af vores økonomi og gruppens aktuelle grad af overskudsenergi. Af kommende projekter kan nævnes maling af fællesarealer (stue/allrum og gangareal). Vi er glade for selvforsyningstanken og for lokalproducerede, økologiske fødevarer. Der er vi så heldige at være naboer med en dejlig økolandmand – Evald – som forsyner os med rå mælk, æg, korn og kød fra egen produktion. 

Gårdlivet - og livet i Hallingelille

Livet i et kollektiv som vores giver gode forudsætninger for at skabe balance i livet. Lave leveomkostninger  giver mulighed for at arbejde lidt mindre og flere af os arbejder hjemme. Vi har fælles kostbudget og der laves sund, dejlig mad som laves og nydes i fællesskab (eller lidt mindre sund mad, der nydes til en film på det store lærred). Stedet giver gode muligheder for en tur i de smukke, omkringliggende skove eller for praktisk arbejde i haven/på gården. Samtidig er der mange spontane stunder, gode diskussioner og rige muligheder for socialt liv både her og i det store fællesskab i Hallingelille. Udover fællesspisning i fælleshuset - og i kollektivet - foregår der ofte kurser, yoga, dans, koncerter, film, sauna ved badesøen mm.

Middag ved fælleshusetI Hallingelille produceres økologiske grøntsager, som alle i landsbyen kan benytte sig af.
Vi har et sindrigt gruppesystem, så alle bidrager med at løfte opgaverne i landsbyen. Derudover kan man frivilligt være med i diverse laug såsom hestelaug, fårelaug mm. Fælleshuset er landsbyens samlingspunkt og ligger direkte i forbindelse med vores badesø, 'strand' og meget populære sauna. Det kan bookes til fester, kurser mm. - og der er 3 gæsteværelser, et behandlerrum, 2 store opholdsrum og køkken. Landsbyen er blevet bygget op over de seneste 10 år. Fællesmøderne er landsbyens beslutningsorgan og disse afholdes hver anden måned. Som kollektivister er vi en levende del af Hallingelille og det forventes, at man indgår aktivt både i kollektivet og i Hallingelille. Altså hele to fællesskaber, med relationer, møder, ansvarsområder, muligheder osv.

  

Ledige værelser

Vi har pt ingen ledige værelser, men hvis du melder dig til vores Facebook gruppe herunder, så vil du se der når der bliver slået nye opslag op.

Kollektiv i Hallingelille søger nye kollektivister!

 


Læs mere om bogrupperne


Senior bofællesskabet 2012


Læs meget mere om Hallingelille